Aktiviteter SFO og SFK

SFO

Når børnene går i 0. – 3. klasse, kan de benytte SFO’ens tilbud efter skole og i skoleferierne.  De ansatte pædagoger i hhv. SFO og SFK er alle tilknyttet årgangsteam i skolen, og deltager som kontaktpædagoger i undervisningen med særligt fokus på klassens og den enkelte elevs trivsel. Både SFO og SFK ligger på Nærum Skoles matrikel.

I SFO kan børnene mellem aktiviteter som træværksted, det kreative værksted, rollespil, boldspil m.m.
Det vi vægter højest er, at børnene udvikler sig  gennem leg, læring og det sociale samspil.
Vores nøgleværdier er nærvær og socialtrivsel.
Vi har valgt en iPad fri SFO.

SFK

Nærum Skole SFK er et tilbud for alle 4. og 5. klasserne. I SFK’en har børnene mulighed for at vælge mellem mange forskellige aktiviteter, læse deres lektier eller bare slappe af. De lærer hinanden at kende på en anden måde end i selve skolen, og de har mulighed for at knytte nye venskaber på tværs af klasser og årgange. Personalet lægger vægt på at klubben er et trygt og udfordrende miljø, hvor der er en dynamisk god dialog mellem de voksne og børnene. Vi lægger vægt på at klubben skal være et fristed, hvor kammeraterne, samvær og trivsel er i fokus.

På trods af at vi har en del arrangementer på programmet i vores årshjul, så gør vi meget ud af at børnene selv skal komme på banen i det daglige. De skal selv finde på nogle aktiviteter, som de kan tænke sig at lave. Omvendt må de også gerne ”kede sig”. Efter en lang skoledag kan vi godt opfordre børnene til at slappe af i et af vores læsehjørner i klubben for at have mulighed for at koble lidt fra.

Aktiviteter

Vi har en ”Krea-stue” hvor man har mulighed for at lave en masse forskellige ting i form af fx armbånd, malerier, Dungeon and Dragons figurer, perleplader, øreringe, papæsker i alle former, halskæder osv. Krea-kort kan købes i biksen for 40 kr. Det bruges som kredit til de materialer man skal bruge. Et kreativt værksted som især er populært, hvis børnene mangler en gave eller to til mor, far eller onkel.

Børnene har også mulighed for at spille computer, Playstation og iPad hos os, men vi er meget opmærksomme på brugen af disse og har derfor faste begrænsninger på, hvor meget de må spille. Fx har vi 2-3 iPad frie dage om ugen og det enkelte barn må ikke spille computer mere end 45 min. hveranden dag.

Vi har adgang til en stor skolegård, hvor der kan leges og spilles diverse boldspil. Om eftermiddagen har vi også mulighed for at benytte skolens 2 idrætshaller, teatersalen, samt boldbanen til fx rundbold, fodbold, mm. Man kan også udfordre vennerne i et spil bordtennis eller Air hockey.

Børnene har mulighed for at købe varme retter et par gange om ugen i vores lille biks. Det koster 5 kr. Derudover er der også mulighed for at købe diverse små snacks som fx müslibarer, nødder, diverse kiks og yoghurt mm. I biksen kan man også få sig en juice, iste eller kakao. Om fredagen viser vi film og der serverer vi gratis snacks, som varierer fra uge til uge.

Aktivitetskalender SFK

Vi lægger vægt på at der løbende er varierende tilbud til alle vores børn. Derfor har vi både faste årlige arrangementer, tema-uger, sports events på tværs af SFK klubberne i kommunen, samt vores ugentlige hygge turneringer lokalt hos os.